Priprava vozila na zimske razmere

Kaj lahko preverimo sami in kaj naj preverijo v servisni delavnici?

Poglejmo si kratek video:

Sami preverimo:
vetrobransko steklo (morebitne manjše poškodbe, pike zaradi kamenčkov…), brezhibnost naprav za gretje stekel (prezračevalne naprave, električno gretje zadnjega stekla, zunanjih vzvratnih ogledal in vetrobranskega stekla, če je slednje na voljo). Prav tako preverimo delovanje in stanje naprave za pranje stekel, tekočino za pranje stekel, brisalce (gumice na metlicah), vso svetlobno opremo (brezhibnost, čistost …), pnevmatike (obraba, morebitne poškodbe, polnilni tlak) in nivo motornega olja.

V servisni delavnici pa naj preverijo še:
akumulatorsko baterijo oz. akumulator (pozimi avto potrebuje več energije tudi zaradi velikega števila porabnikov; čim hladneje je, bolj intenzivno mora delovati) hladilno tekočino motorja (v zimskih mesecih preprečuje zamrzovanje motorja zaradi nizkih zunanjih temperautr), zavore in zavorno tekočino, sistem za dotok goriva (še posebej pri vozilih z dizelskim motorjem). Če še nismo, ne pozabimo tudi menjati pnevmatik.

POMEMBNO! Bodimo pozorni, da imamo v posodi za gorivo gorivo, ki je predvideno za nizke zunanje temperature. To je še posebej pomembno pri dizelskih motorjih.

Ekipa eCPP.si vam želi varno vožnjo!