Prvi šolski dan

Šola je tukaj in s tem tudi otroci v prometu. 📚 🧑👧

Vozniki osebnega avtomobila moramo biti izjemno pozorni na otroke, ki se nahajajo na levi in desni strani vozišča. Na morebitno prisotnost otrok nas opozarja tudi talna označba “Otroci na vozišču”.

Vozniki moramo v tej situaciji predvideti, da bo kakšen otrok stekel na vozišče, zato moramo voziti skrajno previdno in s takšno hitrostjo, da lahko vsak trenutek ustavimo.

Ob robniku je parkirano večje vozilo. Prikazano je, kar nekaj otrok na desni in levi strani ceste. Obstaja možnost, da bo kateri od otrok stekel na vozišče.

Vozniki moramo, predvsem v bližini šol, igrišč in vrtcev predvideti, da bo kakšen otrok stekel na vozišče, zato moramo voziti skrajno previdno in s takšno hitrostjo, da lahko vsak trenutek ustavimo, predvsem tam, kjer kakšno vozilo, ali kakršna koli ovira, zakriva pogled in pregled nad situacijo.

Za varno pot v šolo in domov smo odgovorni vsi udeleženci v prometu, zato bodimo strpni, zmanjšamo hitrost in povečamo pozornost. Tako naj bo vse dni v letu, ne le na prvi šolski dan.